Tekeningen, tompoucen, een aubade en vooral veel vlaggetjes

Foto

Stichting Oranjevieringen in Loon op Zand heeft Koningsdag 2020 niet ongemerkt voorbij laten gaan. Door het coronavirus waren veel activiteiten afgelast. Ondanks dat hebben we op deze stralende dag toch een mooi programma kunnen presenteren.

Reveille en taarten
Gilde Sint Ambrosius blies in alle vroegte het reveille vanaf de kerktoren en plaatste vervolgens onze nationale driekleur op de kerktoren. Dat was het moment dat Loon op Zand kon gaan vlaggen.
De familie Kruijzen uit de Schrijverstraat en de familie van Brunschot waren de gelukkige winnaars van een heerlijke taart van bakkerij Leo Geerts.

Vlaggetjes
Leden van het Oranjecomité zijn in de ochtend vroeg uit de veren gegaan om de hekken van de kerk te versieren met honderden vlaggetjes. Loon op Zand zag er bij binnenkomst meer dan feestelijk uit.

Tekeningen en tompoucen
In de editie, voorafgaand aan Koningsdag, hebben we 1.750 kleurplaten uitgegeven. Aan de kinderen werd gevraagd om deze platen fraai in te kleuren en te versieren. Bovendien konden kinderen op de kleurplaten een wens schrijven.
Onze Coop Supermarkt maaktehet mogelijk dat iedere inwoner van “De Venloene” en “Molenwijck” iets lekkers bij de koffie kreeg op Koningsdag.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo_google-1024x326.jpg

Jammer genoeg hebben maar vier enthousiaste kinderen een tekening ingeleverd. Het Oranjecomité en Coop Supermarkten zijn hierover behoorlijk teleurgesteld. Een dergelijke input motiveert vrijwilligers en sponsoren niet om in de toekomst nog de moeite te nemen om verdere acties voor het dorp te organiseren.
(Dit klinkt negatief maar we willen het toch graag uitspreken. Zeker ook naar sponsoren, kinderen en ouders die wel proberen iets voor ons dorp te betekenen.)

Muzikaal
De inwoners van Woon en Zorg-centrum “De Venloene” werden getrakteerd op een muzikaal optreden van Toreador Robin van Herwijnen. Om 10 uur werd onder leiding van Robin het Wilhelmus gezongen en konden mensen genieten van een gezellig stukje muziek.

Langstraat FM
Onze lokale omroep Langstraat FM was op 106.8 fm de hele dag live te volgen met een regionaal Koningsdagprogramma. Burgemeester Hanne van Aart sprak de gemeente toe. Remco van Noije, Rick Coomans en Bart van Drunen deelden hun Koningsdag top 3.
Presentatoren Pieter Dorst en Maikel van der Velden ontvingen ook Dorien Dingemans en haar muzikale maatje Hidde. Zij gaven een overweldigend akoestisch optreden

Loon op Zand kleurde werkelijk prachtig oranje.

Het was een bijzondere editie van Koningsdag. Op Langstraat FM gaven programmamakers Pieter van Dorst en Maikel van der…

Posted by LangstraatNieuws on Tuesday, 28 April 2020