Algemene informatie

Welkom op de website van Stichting Oranjevieringen in de gemeente Loon op Zand 

Hier kunt u informatie vinden over de jaarlijkse viering van Koningsdag, de herdenking van de Oorlogsslachtoffers en de viering van Bevrijdingsdag in de gemeente Loon op Zand

De Stichting Oranjevieringen in de gemeente Loon op Zand organiseert reeds jaren de festiviteiten rondom Koningsdag en de Dodenherdenking in de drie kernen van de gemeente Loon op Zand. Om de vijf jaren wordt grootscheeps Bevrijdingsdag gevierd. 

De nadruk van de festiviteiten en de herdenkingen wordt gelegd op activiteiten voor onze jeugd, maar de programma’s richten zich op alle leeftijdsgroepen onder de inwoners.

Iedere dorpskern heeft een werkgroep die aan het programma van Koningsdag een eigen invulling geeft.  De Dodenherdenking op 4 mei wordt echter door een centrale werkgroep georganiseerd.

In de dorpen Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer wordt ieder jaar een mooi programma voor jong en oud georganiseerd. Kijkt u voor het volledige programma verder op onderstaande doorverwijzingen.

Voor de organisatie binnen onze gemeente van Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag ontvangen wij als Stichting een jaarlijkse subsidie van gemeente, maar enkel hiermee lukt het niet de traditie van Koningsdag en Dodenherdenking middels aansprekende programma’s voort te zetten. De hulp van sponsoren is daarvoor onmisbaar.

Samen met hun bijdragen kunnen wij de jaarlijks tradities, die een belangrijk onderdeel zijn van het Nederlandse en gemeentelijke culturele erfgoed, voortzetten.